Linears

Guy Stockmans

Een foto van tuinarchitect Guy Stockmans

LINEARS

Guy Stockmans

Wat het woord is voor de schrijver, is de lijn voor de ontwerper.

Het tekenen van die lijn, de keuze, de lengte, het ritme … vormt één van de elementen in de exploratie naar ruimtelijkheid en volume.

Elk begin lijkt altijd weer een chaotisch kluwen van gedachten, wensen en mogelijkheden.

De taak van de ontwerper bestaat erin goed te luisteren èn aan te voelen wat een klant bedoelt. Hij leest als het ware tussen de lijnen. De essentie van het ontwerp wortelt in de connectie tot de mens, de architectuur en zijn omgeving.

De ontwerper vertaalt die gedachten aan de hand van zijn expertise en intuïtie tot een boeiend samenspel. Doorheen het ontwerpproces en de rijping van het concept is er steeds ruimte voor input. Dankzij een gedreven en passionele aanpak verwerft het project uiteindelijk de ziel van de bewoners èn hun omgeving.

'Land-scraping' of het profileren van het terrein, het subtiel indelen van de ruimte en een organische vormgeving zijn kenmerkend voor de creaties van Linears.

De keuze … de gom wordt belangrijker dan het potlood.

Elk finaal ontwerp is een briljante kristallisatie van al deze elementen, een samenvatting die verrassend is door zijn eenvoud en ruimtelijke spanning. Deze lijnvoering, gedragen door gedachten, vindt uiting dankzij authentieke botanische expressies en een weloverwogen materialisatie.

Ongeacht de schaal van een project – van een postzegel groot tot verscheidene hectaren – primeert de proportie.

Een zorgvuldig opgebouwd netwerk van ambachtslieden concretiseert het ontwerp.

Dankzij de communicatieve en empathische aanpak brengt Guy Stockmans de verschillende betrokkenen van het project in interactie. Zo bekomt men een resultaat dat groter is dan de som van zijn onderdelen.